Obrambni minister Marjan Šarec je predčasno prispel na poplavljena območja ob reki Muri, zdaj ga bodo seznanili z razmerami na terenu, ogledal so bo tudi nastalo škodo.

V soboto, pozno popoldne, je ob Muri popustil del nasipa, ki pa jim ga je pristojnim tudi s pomočjo helikopterja Slovenske vojske doslej že uspelo sanirati, je danes opoldne povedala direktorica Direkcije Republike Slovenije za vode Neža Kodre.

»Skupaj s pomočjo Slovenske vojske in helikopterja smo potem ta del uspešno sanirali. Tako da zdaj v tem hipu nasipi na Muri funkcionirajo,« je dejala. 

Na pomoč prispela še hrvaška vojska

Medtem je na lokacijo poplav ob Muri, v Dolnjo Bistrico, prispel minister za obrambo Marjan Šarec, ki je dejal, da je sicer šest metrov visok nasip popustil v dolžini skoraj 20 metrov, in dodal, da je na pomoč slovenskemu prispel še helikopter hrvaške vojske.

»Pravkar se mu je pridružil še hrvaški helikopter hrvaške vojske, tako da brez helikopterjev bi težko delali na ta način in tukaj so res ekipe delale celo noč,« je dejal Šarec in ljudi opisal kot izjemno požrtvovalne in hrabre.

»Moramo povedati, da je delo na nasipu tudi nevarno, to ni lahko delo in delajo vse za to, da bodo ta nasip zaprli na tem delu in preprečili nadaljnje iztekanje vode, kajti tudi tukaj v Pomurju bo škoda enormna. Vemo, da so težave tudi na Moti, na Cvenu, proti Banovcem, Ljutomeru, tako da gre za velik obseg,« je še dodal.

Terenska ekipa Sobotainfo medtem poroča, da je poškodovan tudi nasip ob reki Muri v Gaberju.

vir: sobotainfo 6. Avgust 2023