Vir: https://www.lendava.si/vsebina/v-lendavi-praznovali-dan-hrvaske-kulture
Foto: Občina Lendava in Lendavainfo

Minulo soboto se je v Lendavi že 17. zapored odvila prireditev »Dan hrvaške kulture v Lendavi” v organizaciji Hrvaškega kulturnega društva Pomurje, na kateri so med drugim gostje s hrvaškega mesta Solin predstavili svoje mesto. Namen prireditve je širši slovenski javnosti prikazati kulturno izročilo in kulturni utrip, ki ga v sklopu svojih aktivnosti gojijo člani Hrvaškega kulturnega društva Pomurje. Na dogodku so se predstavili z bogatimi aktivnostmi na področju kulture, ki članom društva omogoča ohranitev hrvaške besede, izročila in običajev.

Člane društva Solinjani, v Lendavo jih je prišlo kar 32, direktorico Turistične skupnosti mesta Solin Jelena Stupalo in predsednico združenja »Solinjani« Helo Milišić je v dopoldanskih urah v Mestni hiši Občine Lendava sprejel župan Janez Magyar ter jim zaželel nepozabno izkušnjo v našem mestu, polno kulture, umetnosti in prijateljstva.

V popoldanskih urah se je kulturni del programa odvil v kulturnem centru Zrinski, na katerem so nastopili Mirko Švenda – Žiga, Klapa Tamarin, s spletom medžimurskih plesov in pesmi se je predstavila folklorna sekcija društva, tamburaši HKD Pomurja pa so izvedli več tamburaških melodij.  Đanino Kutnjak, predsednik HKD Pomurja in predsednik Zveze hrvaških društev v Sloveniji je goste iz Dalmacije, iz mesta Solin lepo pozdravil in jim zaželel dobrodošlico, v pozdravnem nagovoru pa še dejal: »na preteklih 17. prireditvah so v Lendavi gostovala številna mesta in občine iz Republike Hrvaške, spletla so se mnoga prijateljstva, prireditev pa je dala velik prispevek h kulturnemu dogajanju v občini Lendava